neděle 28. dubna 2013

Kartonáž a divný sobotní den.


Předmluva

Po dlouhé době nový článek. Můj milovaný notebook byl totiž indisponován a udělal si ozdravný výlet až do daleké Ostravy, kde mu vyměnili paměť a teď po dvou letech běží zase jako hodinky. A přísahám. Tady přede všemi. Že se k němu budu chovat slušně a víc než slušně a nedopustím, aby mi zase málem umřel. To by bylo největší zlo a já bych byla donucena vyšplhat ty sálodlouhé schody co vedou k Nuseláku a pak skočit z té ohromné výšky na nějakého mého milého souseda. A to nechci! :) Každopádně, Zuzano, přejdi k věci.


"KARTONÁŽ" a to ostatní

Když jsem přemýšlela nad formou recenze, jaké všechny pro a proti kartonové show bych měla napsat, řekla jsem si nikoliv! Proč všechny oblbovat tím, co si můžou přečíst na každém druhém hudebním blogu. Vezmu to tedy trochu realističtější formou a tedy očima Summer.

Na tuhle show jsme se spolu s Ginger těšily... celé dva měsíce. O ničem jiném jsme nemluvily. Mezi sebou, ani s našimi kamarády. Music gastronomique nám vyhrávala téměř pořád a dokonce nás ráno i budila, zpříjemňovala nám šedivé dny na OSPODU a ve škole. Odpočítávaly jsme dny, kdy bude konečně 20. dubna. Že budeme psát třetího května písemku z práva? Nás nezajímalo, že je to třetího, ale že je to 14 dní po Cartonnage, měly jsme naplánovanou jinou akci, nebyla určitého data, ale říkaly jsme jí "ta akce před Cartonnage". Ano, tak moc jsme se těšily.

Když nastal den D.

KONEČNĚ JSME SE DOČKALY (i když poslední dny jsme se už tolik netěšily). Krásně jsme se oblékly a vymýšlely program na ten krásný jarní sobotní den. Co jiného než si koupit víno a jít si sednout do našeho oblíbeného parku! Popíjely jsme, báječně se bavily. Nebyly jsme opilé, ale jen lehce v náladě, což nám příjemně vyhovovalo, už jenom kvůli obavě, že po dlouhé době uvidíme Zedníky!

Přišly jsme asi v sedm hodin. O půl osmé to mělo vypuknout. Došly jsme se vyčůrat a koupily si další víno. A čekaly celé napjaté. Klábosily jsme a na Zedníky jsme ani moc nemyslely. 

Samozřejmě, že koncert začal se zpožděním, ale to už tak prostě u takových show bývá. Nevím, jestli to dělají naschvál, nebo jsou interpreti tak nervózní, že se jim na podiu prostě nechce, nebo je to kvůli technikům, kteří dolaďují poslední vychytávky? Kde že. Nezajímá mě to. Nesnáším to a svým způsobem to miluji – tedy to napětí, které ve vás dřímá!

Ejhle! Vanda na podiu!

A co si pamatuju dál? Tancování… skandování… jedny modrý Vandiny šaty…. Tancování. Bubenický kostýmy. A Zedníkovu milou, na kterou jsem neustále najížděla a řvala jméno jejího boyfrienda, pozorovala její american smile a držela se, ať nevyvolám zbytečnou holčičí rvačku.

Že tam měl být Boris, jako host? Že ta show měla být v duchu Tima Burtona? Že Vanda měla asi pět odlišných outfitů? To vše jsme se dozvěděly až dva dny poté.

---

Jeden můj kamarád psal článek O kouření na koncertech. Nesnáší to. Já jsem kuřák, tak mu musím oponovat, že nemá pravdu. Ale teď si myslím, že by na koncertech měl být prostě zakázanej dokonce i alkohol. Před i během a prodávat by se začal možná až na afterparty, ale byl by omezen počet skleniček na osobu, aby se nevyskytly I další problémy spojené s promilama v krvy, ale to je zas vedlejší příběh, který sem nepatří.

Závěr a ponaučení

Když jste opilé a nepamatujete si téměř nic podstatného, můžete si pustit koncert na dvd doma v obýváku. Sice jsme se s Ginger skvěle bavily, ale důvod, proč jsme utratily celých 170 Kč, jsme tak trochu propásly. Takže pokud vás čeká nějaká dlouhoočekávaná akce, na které vám záleží, kterou chcete mít uchovanou v paměti, NEPIJTE ALKOHOL a užívejte si ji za střízliva tak, jak vám hrdlo ráčí!

Krásný vstup do nového týdne!
A co ten příběh, který sem nepatří? Když budete pít nadměrně alkohol, budete se chovat jako krávy. Jeden malý okamžik/myšlenka vám ve vaší hlavě řekne, chovejte se jako píča a vy tak učiníte a způsobíte si (sama sobě i lidem v okolí mnoho nepříjemností). Takže se držte zkrátka, ať ze sebe neuděláte vola a nelitujete toho, co díky vám učiní vaši kamarádi. Myslete na sebe i na ně. A buďte opatrní!!!!! Sice se říká (možná jsem již zmiňovala), že všechno špatné je k něčemu dobré, ale zase - všeho s mírou!
Toť můj pohled na sobotní večer a doufám, že Ginger taktéž přispěje svým pohledem na věc, který bude trochu z jiného soudku a to - Ginger a zedníci!!!
GOOD NIGHT*
Pokud chcete opravdu vědět, jaký koncert byl, nalaďte si OČKO NEWS z 24.4.2013

Žádné komentáře:

Okomentovat