sobota 30. března 2013

Happy Easter

Velikonoce. Dodnes nechápu, proč se tenhle svátek stále dodržuje. Tedy, chápu ty, které zajímá důvod křesťanský, ale proč musíme barvit vejce i my, ateisti, bezvěrci a ostatní nekřesťani? Jediné, co si na tomhle prazvláštním svátku užíváme je jídlo. To bychom totiž nebyli my Češi. Beránek, mazanec, chlebíček. Dnes jsem se taky dozvěděla něco o sekanici. Nevím, proč si musíme dávat důvody i k tomu, abychom se přejedli. Tyhle dny mi připomínají veledílo od francouzského režiséra La Grande Bouffe neboli Velká žranice. Kdo neviděl, měl by doplnit své filmové nedostatky a ihned stáhnout. Já jsem měla to štěstí vidět tento snímek v rámci údajného filmového semináře. Od té doby, když jím více než je zdrávo, si na ty pány, kteří vystupovali ve Velké Žranici, vzpomenu a doufám, že nedopadnu jako oni. I když k tomu často nemám daleko. Třeba teď, kdy jsem za dva dny stihla zpucovat více jídla, než za tři týdny bez maminky. DÍKY MAMI!




Velikonoční pondělí. Zvonek vám zvoní už rána a za dveřmi stojí malí i velcí kluci, mladí i staří pánové. S velikonoční pomlázkou. Tlustou, hubenou, krátkou, dlouhou. Umělou či z opravdové vrby. Chcou si smlstnout na vašich krásných tučných zadečcích. Ukořistit vajíčko slepičí, čokoládové nebo panák domácí pálenky. Vše omlouvají tím, že nás musí "potrestat" abychom neuschly. A taky, že je to jeden den v roce, kdy nám legálně můžou dát co proto. A co se na tohle dá říct? Snad jen NO WAY, uteč. 



V pondělí prostě neotvírejte dveře. A nejlépe - sbalte se ráno a odjeďte někam na výlet. S rodinou, kamarády, přítelem nebo sama. Nákupy, památky, příroda. O velikonocích se prostě nesedí doma. Jediná nevýhoda toho je, že neuvidíte dychtivé tváře koledníků, zoufale čekajíc a zvoníc na váš zvonek u domovních dveří :-)

A to že USCHNETE? Ale kdeže. Prvního Máje nás čeká mnohem příjemnější svátek. Takže do té doby máme už jen za úkol sehnat někoho, kdo nám dá pořádnýho hubana pod rozkvetlou třešní.



JEN TO MLASKNE. 

MUCK

VESELÉ VELIKONOCE 
(A pozor na Apríl)

Žádné komentáře:

Okomentovat