středa 1. května 2013

Co sebou na trampský výlet

V pátek vyrážíme na výlet. Na Křivoklát a tak. S Ginger jsme napsali seznam, co sebou. Abychom neměli žádné zbytečnosti, ale jen věci, které opravdu využijeme. A nechceme, aby nás boleli záda od těžkého batůžku. Teda snad nám tam někdo nedá třeba cihlu. Ale já si beru jen malej batůžek, takže se mi tam naštěstí když tak nic navíc nevejde! (Takže ostatní si dejte pozor)


Takže tady máte tip/seznam, co nezapomenout, když vyrážíte na cesty. Myslím, že se to bude hodit všem - obzvlášť teď před prázdninami. 

A TADY TO JE:


Nejdůležitější věc jsou PONOŽKY. Radší víc než míň, protože kdo by chtěl čichat vaše smradlavý nožky. A taky když zmoknete, nebude to příjemný. 

SPODNÍ PRÁDLO je samozřejmostí. A taky radši o kousek víc než je potřeba, pro případ, že by vám nesedělo papání, které si povezete nebo sníte v levném pajzlu. 

Dále TRIČKO na každý den a náhradní mikinu. 

PLÁŠTĚNKU nebo NEPROMOKAVOU BUNDU s kapucí. Je nepříjemný mít mokrý vlasy nebo nedej bože s nimi jít i spát (to byste ráno nevypadali moc dobře). 

TEPLÁČKY na spaní, nebo cokoliv pohodlného, co třeba využijete i když uspořádáte sportovní vložku.  

KARTÁČEK a ZUBNÍ PASTU. Na tohle se dost zapomíná. Sice si můžete kdekoliv koupit nové, jenže mám zkušenosti ze školních výletů, že pokud si je někdo zapomněl, nečistil si prostě zuby, a to je fakt hnus :(

Jsme slečny a chceme se líbit za každé situace, takže samozřejmě MAKE UP a ŘASENKU a POMÁDU pro suché rty. Z kosmetických prostředků také SPRCHOVÝ gel (nejlépe třeba vzorek z časopisu, ať vám nezabírá tolik místa). REPELENT na otravný komáry. DEODORANT abyste nesmrděli, protože nikde není napsaný, že budete mít možnost se pravidelně osprchovat. MALÝ RUČNÍK. A speciálně těm, kteří nosí kontaktní čočky připomínám ROZTOK!!! A ti co mají dlouhé vlasy zase vemou GUMIČKU!!! SLUNEČNÍ BRÝLE všichni! 

NÁPLASTI - ty jsou velmi důležité, puchýř se vytvoří jedna radost a nikdo není zvědavý na vaše zkuhrání. Pohlídejte si, aby je měl alespoň jeden článek z vaší cestovatelské skupiny. K tomu BRUFEN na bolest hlavy či zubů. PAPÍROVÉ KAPESNÍČKY. A hlavně OPALOVACÍ KRÉM, zvlášť, pokud s vámi jede nějaký ginger (nebudete pak celý výlet poslouchat, jak je hrozné, že se spálil /zase/).

Mužské zastoupení nezapomene NOŽÍK, kde bude i vývrtka na víno a jiné potřebné nářadíčko!!!

SPACÁK a KARIMATKU, abyste vůbec měli na čem a pod čím spát. Pokud jedou i vaši BFF, tak by vám snad postkytli jejich lože. 

ZAPALOVAČE (ne jenom jeden!!). 

Dostatečné množství PENĚZ. Ale zase ne moc, abyste zbytečně neutráceli nebo je někde nepotratili!!

Pokud kouříte, kupte si dostatečné množství CIGARET. Třeba nebude možnost koupě. 

Pokud má někdo velkou krosnu, tak mu tam dejte VODNÍ DÝMKU. Nezapomeňte taky uhlík, alobal a tabák. Není nic lepšího když si na louce zakouříte. 

ALKOHOL. Víno (nejlíp stáčený, veltlínký zelený). Pivo. Rum a colu. 

Pro případ, že si nebudete mít se svojí skupinou co říct, vemte SPOLEČENSKÉ HRY!! Kartičky z her jako jsou activity nebo alias, karty, magnetické člověče do vlaku. Papír a tužku (například na čelovku)

Jeden zodpovědný by taky mohl vzít BATERKU na svícení (vím, že dnešní technologie je velice vyvinutá a že si můžeme posvítit i mobilníma telefonama, ale klasika je klasika)

JÍDLO. Udělejte si domácí svačiny. Řízečky, kuskus do krabičky, čokoládové tyčinky, obloženou bagetu. Ušetříte tak třeba na vstup na prohlídku, muzeu nebo si koupíte víc piv. Možná taky opíkačky (vegetariáni si přinesou na opékání něco jiného). Brambůrky na zobání. A nějaký kousek ovoce!!!! LŽICKA nebo VIDLIČKA.

MAZLÍTKO v podobě plyšáka, svého psa nebo jinou oblíbenou věc (to aby vám nebylo smutno)

Taky radši MP3/4 a sluchátka a MOBILNÍ TELEFON

V neposlední řadě bude asi potřeba pozvrzení o BEZINFEKČNOSTI. 

A IGELITKA PLNÁÁÁÁÁÁÁÁ DOBRÉÉÉÉÉÉ NÁÁÁÁÁLADY (trošku ironie zde muselo být)

Všem výletníkům ZDAR !!!!!! 


PS. Zapomněla jsem na odličovač!!!!!! Takže prosím, nejlépe zvlhčené ubrousky. A taky antibakteriální gel!!!! Jsem to ale hlava dubová! :(



Žádné komentáře:

Okomentovat